Eötvös hírek

 

 

Az eltelt két hónap is igen mozgalmasan telt iskolánkban.

Meglátogatott bennünket a Mikulás, a szülők és a Diákönkormányzat segítségével édességet is hozott nekünk.

December 7-én pénteken rendeztük meg Eötvös estünket. Több mint 250 tanulónk lépett a  színpadra. A zsúfolásig megtelt művelődési házban láthattak a nézők zenés darabokat, jeleneteket, verseket, táncokat, zeneszámokat, dalokat. Mindenki lelkesen készült erre a napra, már előtte néhány héttel folytak a próbák. Diákok és tanárok együtt izgultak a színfalak mögött. Köszönöm valamennyi részt vevő gyermek és pedagógus kollégám munkáját.

December 12-én a helyi mesemondó versenyen Bukovszki Anna és Novák Ábris 1. osztályos tanulók első helyezést értek el, Felkészítőjük Virág Sándorné tanítónő. Zsuzsandor Vivien 2. helyezést ért el, felkészítője Volf Mária tanítónő.

A harmadik, negyedikesek  között Nagy Dóra ért el első, Reményi Lilla második helyezést. Mindkettőjüket Mátrai Tamásné készítette fel.

Alig telt el néhány nap az Eötvös est után, újra lázban égtünk, 19-én rendeztük meg a Mindenki Karácsonyát.

Szokatlan módon, zeneiskolai hangversenyünket is ekkor tartottuk. A Patkós Irma Művészeti Iskola növendékeinek műsorával, a Dózsa György Művelődési Ház Énekkarával, és a Katolikus Énekkarral együtt léptek színpadra zeneiskolás tanulóink. Az előadás így ugyan hosszúra sikerült, de úgy gondolom, nem bánta meg aki végigülte a közel 3 órányi műsort. Sikerült igazi karácsonyi hangulatot szerezni a nézőknek, ehhez hozzájárult az előtérben kínált beigli, és forralt bor is. Köszönet érte valamennyi szereplőnek, felkészítő zenetanárnak, minden szervezőnek.

A szünet előtti utolsó tanítási napon kézműves foglalkozásokat tartottunk, készítettünk karácsonyi ajándékokat szüleinknek, meghitten karácsonyoztunk osztályfőnökeinkkel.

Fáradtan vártuk a téli szünetet, ami egy kis pihenést hozott számunkra.

Friss erővel kezdtük az új évet, biztattuk tanulóinkat a hajtásra, hiszen már itt volt a félév. Január 25-én vihették haza a diákok félévi értesítőjüket.

26-án, szombaton írták meg írásbeli felvételi vizsgájukat nyolcadikos tanulóink. Izgatottan várjuk eredményeiket, hiszen nagymértékben ettől függ a felvételijük.

Közben báloztunk is. Itt szeretném megköszönni a Szülői Munkaközösség elnökének, Várhegyiné Lebanov Editnek, minden SZMK tagnak és segítő szülőnek a bál megrendezését. Köszönjük azoknak, akik eljöttek a rendezvényre, így támogatva belépőjeggyel, tombola vásárlásával iskolánkat. Köszönjük azoknak, akik tombolatárgyakkal, támogatójegyekkel járultak hozzá az est bevételének növeléséhez.

Köszönöm a fellépő tanulók műsorát, a felkészítők: Hidasi Istvánné, Rábenspeckné Lőrincz Anna és Kövesdi Péter munkáját.

Januárban már nagy lendülettel írtuk a levelezős versenyek feladatlapjait. Meixner Richárd 8. osztályos tanuló a Kossuth Gimnázium által megrendezett német nyelvi tanulmányi versenyen ért el 6. helyezést. Felkészítette: Novák Károly.

Február 1-jén, pénteken farsangoltunk a kultúrházban. Szeretném megköszönni a szülőknek a segítséget, és Steiner János polgárőrnek és segítőinek a munkáját, akik valamennyi iskolai rendezvényünket biztosítják.

                                                                                 Czinege Józsefné